algoritm googleDeja Google si-a schimbat, din nou, algoritmul de cautare pentru a integra numarul mare de utilizatori de dispozitive mobile, numar care in ultimii ani a crescut din ce in ce mai mult. Siteul tau este pregatit pentru schimbare ?

5 lucruri pe care le stim despre noul algoritm Google:

  • optimizarea pentru mobile este una dintre variabilele care definesc rangul siteului
  • conform Google, aceasta va avea un impact semnificativ la nivel mondial
  • este programat algoritmul sa fie functional incepand cu 21 Aprilie
  • este un update de tipul “este sau nu” optimizat; daca nu este optimizat, nu va aparea in cautari; daca este optimizat; apare siteul in cautarile pe Google
  • este un update pentru fiecare pagina in parte – daca anumite pagini nu sunt optimizate; doar ele vor avea de suferit

Cea mai intalnita intrebare este “Si ce daca?”

E de inteles pentru cineva care nu traieste pe digital, e destul de greu de digerat cum si de ce acest update este foarte important, insa gadeste-te la ce salt – sau cadere in rangul cautarilor poate face afacerea ta.

Google este fara indoiala cel mai folosit motor de cautare. In numai o secunda, Google proceseaza peste 40.000 de cautari. Nu numai asta, dar Google asigura marea majoritate a cautarilor online; adica utilizatorii prefera sa mearga pe Google inainte de a incerca orice alt motor de cautare.

In fapt, Google a penetrat si limbajul nostru de zi cu zi. Nu zici “o secunda sa Yahoo asta”. Ci, de fapt, zici “o secunda, sa ‘Googlesc’ asta”, si de vreme ce o vanzare incepe cu o cautare, sa ai un rang bun pe Google este un lucru foarte important pentru orice afacere online de succes.

Considerand toate astea, iti dai seama de ce este foarte important acest algoritm? Pe scurt, daca siteul tau nu este adaptat pentru mobile, are o sansa foarte buna sa nu mai apara pe cautarile pe Google. Pe de alta parte, daca siteul este optimizat; atunci are o sansa foarte buna sa apara intre primele rezultate incepand cu 21 Aprilie, depasindu-ti competitia.  Dar la ce bun toate astea cand incerci sa iti convingi seful (sau pe tine) de valoarea unui site pliat pe dispozitive mobile?

Hai sa luam un exemplu practic:

Cand eram in mijlocul desginului siteului nostru in 2013, designurile optimizate mobil au devenit un trend mare in lumea web designului. Face sens. Considerand vanzarile tot mai crescute de dispozitive mobile, un site optimizat era o alegere logica. Nu numai ca un site optimizat se afiseaza corect pe toate marimile ecranelor, fapt ce sustine cautarile pe fuga, ci si este mai usor de administrat siteurile.

De aceea, pe cand lucram la noul design, l-am facut avand in gand utilizatorii de mobile – navigare mai simpla, continut mai scurt, si bineinteles, optimizat.

L-am lansat in Martie 2014, ne asteptam la o oarecare crestere in trafic, dar la ceea ce nu ne-am asteptat este ca traficul sa se dubleze.

1

 

 

 

Acea crestere a avut loc incepand cu prima zi in care am lansat siteul cu noul brand, noul design si optimizat pentru mobile. Avem mai jos o comparatie: cu portocaliu este ilustrat traficul lunii anterioare lansarii noului site si cu albastru, lansarea noului site:

2

Nu numai ca ratatele de respingere (bounce rates) de pe mobil au scazut, dar oamenii au si ramas mai mult pe site si au explorat mai multe pagini in loc sa le inchida imediat si sa se intoarca la pagina de cautare; ceea ce este un lucru bun din mai multe motive:

  • Cu cat exploreaza mai mult siteul tau, cu atat mai repede ajung la pagina de vanzari si sunt mai aproape de o achizitie
  • Siteul tau ofera o experienta buna pentru utilizatori, ceea ce e bine pentru SEO
  • Se maresc sansele ca ei sa revina pe siteul tau

Noul algoritm al lui Google este mai putin despre cuvintele tale cheie sa aibe rezultate spectaculoase si mai mult despre consecintele interogarilor de cautare cu rang scazut, care sunt, in esenta, mai putin trafic si vanzari pierdute.

Nu astepta pana e prea tarziu

Daca doar cauti motive pentru a trece pe un site optimizat, ai gasit: incepand cu 21 Aprilie Google implementeaza acest algoritm. Deci nu-ti lasa traficul de pe site sa stagneze – sau mai rau – sa scada dramatic. Optimizeaza-ti siteul pentru dispozitive mobile si sporeste-ti popularitatea online.

Call Now Button