seo

SEO este o metoda de a imbunatati si promova un site cu scopul de a-i mari numarul de vizite primite de la motoarele de cautare. SEO are mai multe aspecte de acoperit, incepand cu denumirile si cuvintele de pe paginile siteului pana la referintele de pe alte siteuri. Uneori, SEO se poate traduce prin simpla structurare a siteului astfel incat motoarele de cautare sa il inteleaga.

SEO nu este doar despre a construi siteuri pe care motoarele de cautare sa le favorizeze, ci despre a face siteul tau mai prietenos pentru utilizari.

 

De ce siteul meu are nevoie de SEO ?

Majoritatea traficulului de pe web este condus spre siteuri de catre motoarele de cautare, ca Google, Bing si Yahoo!.  Desi mediul social online si alte tipuri de navigari pot genera trafic catre siteul tau, motoarele de cautare sunt sursa preferata a utilizatorilor de navigare. Aceasta regula se aplica indiferent daca siteul tau este unul care ofera articole, servicii, produse, informatii sau orice altceva.

Motoarele de cautare au avantajul de a-ti aduce pe site utilizatori care cauta exact ceea ce ofera siteul tau. Motoarele de cautare sunt autostrada care livreaza aceste vizite.  Daca motoarele de cautare nu pot gasi siteul tau sau nu pot adauga continutul siteului tau in bazele lor de date, ratezi oportunitati incredibile de a aduce trafic pe siteul tau.

Interogarile pe motoarele de cautare – sunt cuvinte pe care utilizatorii le scriu in casuta de cautare; ele au o valoare foarte mare. De-a lungul timpului s-a dovedit ca traficul din motoarele de cautare poate sa determine succesul unei organizatii.Traficul targhetat spre un site poate oferi publicitate, profit, si vizibilitate mai mare decat orice alta metoda de marketing. Investitia in SEO poate avea o rata exceptionala de fidelizare, comparativ cu alte metode de marketing si promovare.

 

 De ce motoarele de cautare nu pot gasi siteul meu ?

Motoarele de cautare sunt inteligente, dar inca au nevoie de ajutor. Motoarele de cautare principale mereu isi imbunatatesc algoritmii de cautare pentru a reusi sa returneze cautari cat mai relevante pentru utilizatori. Cu toate acestea exista o limita pentru felul in care motoarele de cautare opezeaza. In vreme ce o politica SEO corecta si eficienta poate sa iti aduca mii de vizitatori si popularitate crescuta, miscarile gresite iti pot ingropa siteul sau chiar elimina din rezultatele oferite de motoarele de cautare, deci o vizibilitate minima a siteului tau.

Pe langa acestea,un SEO corect te poate ajuta sa creasca rangul siteului in cautari, astfel  incat continutul sa fie plasat in locuri mai vizibile pentru utilizatori. Internetul este din ce in ce mai competitiv, iar companiile care fac SEO beneficiaza de un avantaj clar in ceea ce priveste numarul vizitatorilor si clientilor.

 

Citire si Indexare

Imagineaza-ti WWWul ca o retea de statii de autobuz intr-o metropola.

Fiecare statie este un document unic (de obicei o pagina web, dar poate fi si PDF, JPG, sau alte tipuri de fisiere). Un motor de cautare are nevoie de o metoda de citi si trece prin fiecare dintre aceste statii si mai ales sa gasesca fiecare statie in parte folosind cea mai buna cale – linkurile.

 

Structura linkurilor a paginilor web are scopul de a uni toate paginile.

Linkurile permit robotiilor motoarelor de cautare, denumiti ” crawlers”(en.) si „spiders”(en.) , pentru a ajunge la multele miliarde de documente interconectate de pe web.

O data ce motoarele de cautare gasesc aceste pagini, ei descifreaza codul din pagini si stocheaza anumite parti in baze de date masive pentru a le folosi la o cautare ulterioara. Pentru a reusi sa indeplineasca sarcina monumentala de a pastra miliarde de pagini ce accesibile intr-o fractiune de secunda, companiile motoarelor de cautare au construit centre de date in intreaga lume.

Aceste centre imense de stocare detin mii de masini ce proceseaza mari cantitati de informatie foarte rapid. Atunci cand utilizatorii fac o cautare pe oricare dintre motoarele principale de cautare, ei au pretentia la un rezultat instantaneu; chiar si o intarziere de una sau doua secunde pot provoca o nemultumire utilizatorului, asa ca motoarele de cautare muncesc din greu sa ofere raspunsuri cat mai rapide.

Call Now Button