Logo si carte vizitaIn ciuda a tot ceea ce inseamna trecerea la era digitala, schimbul unei carti de vizita imprimate este o traditie ce a trecut testul timpului si face fata cu succes interactiunilor din afaceri. Fie ca va intalniti cu un potential client pentru prima data sau participati la un eveniment de networking, cartea de vzita este un factor critic in a face o impresie buna. Scopul principal al unei carti de vizita este de a facilita posibilitatea oamenilor in ceea ce priveste stabilirea unei relatii. Includeti numai informatiile de contact, care sunt absolut necesare. De exemplu, e-mail, telefon, mobil, site, adresa, numele si titlul locului de munca. Nu este nevoie sa oferiti o lista lunga de servicii sau fiecare adresa postala in cazul in care firma are mai multe locatii. Exista un spatiu foarte limitat pe o carte de vizita, asa ca prin limitarea cantitatii de informatii textuale, proiectul de ansamblu va fi mai curat si mai usor de citit.

O carte de vizita transmite date despre brand prin introducerea unor elemente specifice acestuia, cum ar fi logo, culori si fonturi. Este imperios necesar ca o carte de vizita sa fie in concordanta cu alte materiale care definesc afacerea condusa. Acest lucru ajuta la consolidarea brandului, aducand noi cunostinte despre companie ce vor fi memorate mai bine de catre persoanele interesate de produsele sau serviciile oferite.

Daca v-ati gandit vreodata sa faceti cartile de vizita mai mari, mai mici, sau chiar cu ajutorul unui design de lux pentru a putea tine la distanta concurenta, exista avantaje si dezavantaje de luat in considerare. Dimensiunea unei carti de vizita, de obicei, este de 9 x 5 cm – proiectate pentru a intra in portofele si foarte asemanatoare cu marimea cardurilor. Daca cartea de vizita nu se va incadra in aceste dimensiuni cel mai probabil va fi evitata iar acest lucru duce la pierderea potentialului unei afaceri. Deci, cel mai bine este sa fie creat un design care iese in evidenta in timp ce stabilirea in aceste dimensiuni este ideala deoarece datele de contact sunt usor de vazut, se poate transporta oriunde si stoca informatiile detinute cu usurinta.

Designul unei carti de vizita in sine trebuie sa prezinte elemente de informare, de brand si de contact pe un spatiu foarte mic. Deci, cel mai bine este sa se pastreze un design curat si organizat. Aceasta se poate realiza prin asigurarea ca exista spatiu negativ pe cartea de vizita. Spatiul negativ permite ochilor sa se odihneasca si sa ne concentram atentia pe ceea ce este cel mai important. Selectarea fonturilor corespunzatoare si a dimensiunilor de font optime este de asemenea important, deoarece lizibilitatea la un prim contact influenteaza. Este cel mai bine sa se selecteze un font care este inca lizibil la o dimensiune mica. In cele din urma, se va trece la organizarea continutului (elemente de informare si de branding), astfel incat este usor de utilizat si totodata atragator.

Avand un design puternic, dar simplu si usor de citit, carte de vizita va va prezenta ca pe un profesionist in afaceri, cineva cu care este o placere sa incepi un business.

Call Now Button